Znudziły Wam się zwykłe kanapki? Mam dobry przepis na pastę, która zachwyci nie jednego. Proste składniki i niesamowity smak tuńczyka. Tak naprawdę pomysł mojego męża.
Fotki niedługo
SKŁADNIKI:
- puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
- 5 jaj ugotowanych na twardo
- biały kawałek dużej pory
- majonez
- musztarda rosyjska (ostra)
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jajka pokroić na drobno, porę w półksiężyce. Do tego dorzucamy tuńczyka odsączonego z wody. Dodajemy majonez i musztardę oraz sól z pieprzem i mieszamy wszystko. Podajemy od razu na kanapkach.
DOBRE RADY:
Biała część pory jest delikatniejsza w smaku. Dodając cześć zieloną potrawa będzie ostrzejsza.
Życzę Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz