14.06.2013

Pasta z tuńczykiem na kanapki


     Znudziły Wam się zwykłe kanapki? Mam dobry przepis na pastę, która zachwyci nie jednego. Proste składniki i niesamowity smak tuńczyka. Tak naprawdę pomysł mojego męża.

Fotki niedługo

SKŁADNIKI:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • biały kawałek dużej pory
  • majonez
  • musztarda rosyjska (ostra)
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Jajka pokroić na drobno, porę w półksiężyce. Do tego dorzucamy tuńczyka odsączonego z wody. Dodajemy majonez i musztardę oraz sól z pieprzem i mieszamy wszystko. Podajemy od razu na kanapkach.

DOBRE RADY:
Biała część pory jest delikatniejsza w smaku. Dodając cześć zieloną potrawa będzie ostrzejsza.

Życzę Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz