14.06.2013

Pasta jajeczna na kanapki


   Nie wiesz co zrobić na śniadanie lub kolację? Oto fajny przepis na pastę jajeczną. Proste i pyszne w przygotowaniu.

Fotka niebawem

SKŁADNIKI:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • cebula
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • majonez
  • musztarda
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Jajka kroimy na drobno do tego dodajemy majonez i musztardę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Wsypujemy posiekane zioła, sól i pieprz. Mieszamy wszystko i wstawiamy do lodówki na 30 minut lub godzinkę.Smarujemy naste pnie chleb przygotowaną pastą.

DOBRE RADY:
Do pasty składniki dodajemy według uznania, jeden lubi mało majonezu inny mało cebuli. Konsystencja powinna być lepka, żeby nie spadało nam nic z kanapki :P
Jeśli lubimy ostre dania proponuję dodać trochę chilli.

Życzę Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz