26.06.2013

Racuszki z jabkami i bananem


         Przepis na racuchy już dawałam, ale ten jest nieco inny. Placuszki wychodzą delikatne i smaczne.


SKŁADNIKI:
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego
  • cukier wanilinowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • banan
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:
Zrobić ciasto z wszystkich składników (prócz jabłek i banana). Owoce obrać, pokroić w kostkę  i dodać do ciasta.Lekko wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zarumienienia z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

DOBRE RADY:
Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewamy jeszcze trochę mleka.
Do ciasta można dodać różne owoce według gustu.

Życzę Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz