5.05.2013

Zapiekanki domowe

   
     Oto następny pomysł na odświeżenie pieczywa.
Dziś bułka kajzerka jako zapiekanka. Szybie i łatwe przygotowanie.
Jak u nas w domu zostanie parę bułek i nikt nie chce ich już jeść robię takie zapiekanki.




SKŁADNIKI:
  • 4-6 "stare" bułki
  •  ser żółty (jakiś dobrze topiący się)
  • papryka
  • salami lub szynka
  • pieczarki
  • cebula
  • pomidor
  • przyprawa do pizzy (może byś oregano i bazylia)
  • ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Bułki przekroić na pół. Pokroić ser w plastry lub zetrzeć na tarce.
Paprykę umyć i pokroić na małe cząstki lub paseczki. Pieczarki obrać ze skóry i pokroić na drobno.
Na bułki poukładać wszystko. Najpierw pieczarki potem ser i przyprawy. Potem resztę. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180-200*C przez około 10-15min. Pod koniec włączyć termoobieg.
Zapiekanki podajemy polane ketchupem.

DOBRE RADY:
Na bułkę można położyć tak na prawdę wszystko co lubimy. Ja dałam to co miałam w domu. Ser, salami, pomidor, cebula. Ketchup nalałam na bułkę przed położeniem produktów.

Życzę Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz