2.05.2013

Cebula na ostro

     
        Super łatwy i tani przepis na dobre jedzonko. Z mężem bardzo je lubimy.
Jak czasem nie wiemy co zrobić na kolacje czy obiad to jest dobry i niesamowicie prosty pomysł.


SKŁADNIKI:
  • około 1 kg cebuli
  • 2 kiełbaski śląskie lub inna dobra do smażenia
  • ketchup
  • przyprawa chili (niekoniecznie)
  • pieprz
  • smalec do smażenia lub masło

PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę trzeba pokroić w kostkę (można zdjąć skórę). Podsmażyć ją na tłuszczu (smalec/masło).
Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do kiełbaski na patelnię. Wszystko dusimy razem od czasu do czasu mieszając. Jak cebula zrobi się miękka dodajemy ketchup i przyprawy. Jeszcze przez chwilę dusimy i gotowe. Najlepiej smakuje z pieczywem.

DOBRE RADY:
Zamiast ketchupu można dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw zrezygnujmy z chili.

Życzę Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz