Kolejny sposób na odświeżenie czerstwego pieczywa. W roli głównej bułka.
Łatwy i dobry sposób na pyszną i kolację.
SKŁADNIKI:
- bułka kajzerka lub bagietka
- masło
- czosnek
- ser żółty
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę kroimy na mniejsze porcje; wzdłuż lub w poprzek. Smarujemy masłem. Czosnek obieramy z łupin i rozdrabniamy (ja używam wyciskarki) i nożem nakładamy na bułkę rozsmarowując. Na to kładziemy ser. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do180*C i pieczemy przez około 10-15min.
DOBRE RADY:
Pod koniec pieczenia warto nastawić termoobieg na około 2-5min..
Nie trzymajmy pieczywka dłużej w piekarniku niż 10-15 min, bo bułka może być przez to za mocno chrupka :P Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe.
Gdy zapach czosnku nadmiernie nam przeszkadza można wypić mleko, które go złagodzi.
Życzę Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz