Ciekawe i smaczne ciasto w paski.
Fotka niedługo
SKŁADNIKI:
- 3,5 szklanki mąki
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka oleju
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
PRZYGOTOWANIE:
Z 3 szklanek mąki, wody, oleju, jaj, cukru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 0,5 szklanki mąki. Na wysmarowanej i posypanej mąką tortownicy wylewać po łyżce raz jedno raz drugie ciasto.
Piec około 50 minut w 180*C.
DOBRE RADY:
Do ciasta można dodać rodzynki lub owoce. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Życzę Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz