20.05.2013

Ciasto Zebra


           Ciekawe i smaczne ciasto w paski.       

Fotka niedługo

SKŁADNIKI:
  • 3,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oleju
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao

PRZYGOTOWANIE:
Z 3 szklanek mąki, wody, oleju, jaj, cukru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 0,5 szklanki mąki. Na wysmarowanej i posypanej mąką tortownicy wylewać po łyżce raz jedno raz drugie ciasto.
Piec około 50 minut w 180*C.

DOBRE RADY:
Do ciasta można dodać rodzynki lub owoce. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Życzę Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz