Mój Mąż uwielbia dania mięsne, a to ubóstwia.
Proste składniki oraz prosty sposób przyrządzenia sprawia, że to danie można robić często :)
Tylko włożyć do piekarnika i już :)
![]() |
- 500-600g karkówki ,
- 4-5 cebule,
- 250g pieczarek
- 1 papryka czerwona
- sól i pieprz
- smalec
![]() |
Karkówkę kroimy w małe plastry.
Potem solimy i pieprzymy. Następnie mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub blaszki, posmarowaną lekko smalcem.
Pieczarki i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i wkładamy do miski razem.
Warzywa z miski przesypujemy na mięso.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200*C na godzinę. Po tym czasie pieczemy jeszcze pół godziny w 150*C.

![]() | ||
Po upieczeniu |
No Basieńka,apetyczna ta Twoja karkóweczka:)
OdpowiedzUsuń