14.04.2013

Tosty z patelni

     Dziś na śniadanko tosty z patelni.
Nie wiesz co zrobić ze starym chlebem? Zrób tosty. 
Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu przepis.


SKŁADNIKI:
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • ser zółty (jakiś dobrze topiący się np. gouda)
  • masło
  •  ketchup
  • szczypiorek lub rzeżucha




PRZYGOTOWANIE:
Zrób kanapki z sera i kromek jak na rys.1 smarując je normalnie masłem. Następnie Posmaruj kanapki masłem z wierzchu z jednej i z drugiej strony - rys.2. Na rozgrzaną patelnię połóż chleb i przykryj pokrywką. Na rys.3 masz pokazane jak rozpuściło się masło pod wpływem ciepła. tosty trzeba odwrócić na drugą stronę i też przykryć patelnię pokrywką. Po chwili masz już zrobione śniadanie. Tak przygotowane tosty można polać ketchupem i posypać rzeżuchą lub szczypiorkiem.
Do środka można dodać też ogórka kiszonego lub szynkę. To zależy od upodobań.



rys. 1

rys. 2
rys. 3



DOBRE RADY:
 Nie samaż długo tostów, bo się spalą.
Jeśli masło się rozpuściło na toście to znak, że trzeba go odwrócić.


Życzę Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz