Przepis na racuchy już dawałam, ale ten jest nieco inny. Placuszki wychodzą delikatne i smaczne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcE0dgqFSiOG3fKXxQoZ3nyLmjhGWlArxWSDsdr2GlWdyez6-ObTyTosnOv9p1_ixgFwS_kyz-ImZkFWh4srYCDRdYfwuxo5jNPtOfchxuOLr7liSe7R1k-xIKfMk5jekVwdsJXDS82Hqw/s320/2013-06-16+15.40.15.jpg)
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- cukier wanilinowy
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jabłka
- banan
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Zrobić ciasto z wszystkich składników (prócz jabłek i banana). Owoce obrać, pokroić w kostkę i dodać do ciasta.Lekko wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zarumienienia z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
DOBRE RADY:
Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewamy jeszcze trochę mleka.
Do ciasta można dodać różne owoce według gustu.
Życzę Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz